De bibliotheek is weer open!

Sinds maandag 8 juni zijn de hoofdbibliotheek van Laarne en het filiaal van Kalken opnieuw open met een aangepaste dienstverlening en gewijzigde openingsuren. Je kan dan zelf opnieuw materialen kiezen. Hou wel rekening met een aantal voorwaarden. Wie liever niet in de bibliotheek rondloopt, kan nog steeds gebruik maken van de afhaaldienst.

Aangepaste openingsuren:

BIBLIOTHEEK LAARNE:                                                                          BIBLIOTHEEK KALKEN:

maandag: 10.00 - 12.00u.                                                                           maandag : 16.00 - 19.00u.

dinsdag: 15.00 - 19.00u.                                                                             dinsdag: gesloten

woensdag: 13.00 - 17.00u                                                                          woensdag: 14.00 - 17.00u.

donderdag:15.00 - 18.00u.                                                                         donderdag: gesloten

vrijdag: 15.00-19.00u.                                                                                 vrijdag: 10 - 12.00u.

zaterdag: gesloten                                                                                     zaterdag: gesloten

Dienstverlening:

Je kan enkel materialen lenen.

De krantenhoek is niet toegankelijk.

De cataloguspc’s zijn niet beschikbaar. Vraag hulp aan de medewerker.

De zelfuitleenbalies zijn niet beschikbaar.

Het gebruik van een internetpc kan enkel na afspraak en niet langer dan 30 minuten.

Kopiëren en printen is niet mogelijk.

Betalen kan enkel via bancontact.

De toiletten zijn niet toegankelijk.

Richtlijnen:

Het dragen van een mondmasker wordt sterk aangeraden voor iedereen die ouder is dan 12 jaar.

Het is verplicht je handen te ontsmetten bij het binnenkomen van de bibliotheek en een winkelmandje te nemen. Is er geen winkelmandje beschikbaar, dan wacht je tot er opnieuw eentje vrijkomt.

Maximaal 10 leners mogen tegelijk aanwezig zijn in de bibliotheek.

De bezoektijd is beperkt tot 30 minuten. Je maakt thuis best een lijstje van de materialen die je wil lenen en waar ze staan. Kijk ook na in de catalogus of              de gewenste materialen nog beschikbaar zijn. Je kan in de bib je smartphone gebruiken om te zoeken of een medewerker aanspreken.

Volg de logische circulatie aangeduid met pijlen:

- in Laarne: de normale toegang wordt als in- en uitgang gebruikt. Als je naar binnen of buiten wil, kijk dan eerst even of niemand jou kan kruisen.

-  in Kalken: de ingang bevindt zich aan de achterzijde, de uitgang aan de straatkant.

Materialen lenen kan enkel via de personeelsbalie.

Hou steeds 1,5m afstand:1 persoon per rek. Hou ook voldoende afstand bij het wachten aan de balie.

Materialen uit een andere bibliotheek aanvragen en reserveren is opnieuw mogelijk.

Materiaal inleveren:

Inleveren kan niet aan de balie, maar gebeurt in Laarne: altijd via de inleverbus.In Kalken kan dit in een box aan de ingang achteraan tijdens de openingsmomenten. De leentermijn van jouw materialen kan je steeds nakijken en verlengen via Mijn Bibliotheek. Je kan voor het verlengen ook contact opnemen met de bibliotheek via de telefoon of mail. De afhaaldienst blijft voorlopig ook beschikbaar. Bestel je pakket via het invulformulier